Sound medicine:
De menselijke stem als genezend instrument.

Pansori logo

Pansori Living Sound is een manier van zingen waarin de menselijke stem gebruikt wordt om genezing en heling te brengen. 

Dit zingen kan je niet altijd letterlijk nemen. Vaak zijn het gewoon klanken en deze kunnen heel divers zijn. Ze kunnen harmonieus klinken, maar soms zijn het ook disharmonieuze, stotterende, schertsende, puffende, fluisterende of zelfs onhoorbare klanken. Deze klanken raken ons ganse wezen aan en ze heling kunnen brengen voor zowel fysieke klachten als voor emotioneel-mentale problemen.
Degene die zingt, stelt zich open, luistert, en zingt wat verklankt wil worden.
In Pansori noemen we dit vocale presentie. Aanwezig zijn voor de klank. 

Dit zingen is echt fascinerend en de effecten overtreffen zo vaak de verwachtingen. 
Meer nog, door alle verwachtingen los te laten, en te vertrouwen op de klank, komen er onverwachte openingen. 
Blokkades en vastgelopen situaties krijgen stroming en nieuwe mogelijkheden worden bereikbaar.
De klank vindt altijd de meest directe manier om het genezingproces te ondersteunen.
We merken dat er heel diepe transformaties gebeuren bij mensen. 

Met welke vragen kan je terecht en hoe werkt een Pansorie sessie?

Pansori is 20 jaar geleden ontstaan doordat Yvonne de Bruijn, bij het zingen van klanken voor een vrouw met ernstig hersenletsel, de helende werking van de klank ontdekte. Het brein van de vrouw herstelde zich.
Wat hadden de klanken gedaan?
Het was het begin van het onderzoeken en ontwikkelen van Pansori als wijze van zingen.
Ondertussen weten we dat je echt voor alles kan zingen: elk probleem dat je in je leven tegenkomt, van faalangst tot relatieproblemen, van hoofdpijn tot kniepijn, van diepe levensvragen tot de meest alledaagse dingen waar je tegenaan loopt. 

Waar jij mee zit, daar gaan we mee aan de slag. We verkennen eerst je probleem in een gesprek en proberen helderheid te brengen in de vraag waar je mee komt en waarvoor we gaan zingen. Het kan zijn dat we ook samen zingen of dat je zélf voelt dat je klanken wil maken. Na een eerste ronde van ‘zingen’, bespreken we wat dit gebracht heeft voor jou. Heb je bepaalde zaken gevoeld? Zijn er bepaalde gedachten of gevoelens naar boven gekomen? Heb je nieuwe inzichten ontvangen over je probleem? 
Meestal volgt er dan een tweede keer een zangmoment. 
Het zingen kan worden aangevuld met een aanraking of lichte massage, met stemvorken om meer trilling te brengen op heel specifieke plaatsen of met andere helingsmethoden die op dat moment als juist aanvoelen.

 

Hoe Pansori me een diepe wijze van heling heeft bijgebracht.

De meeste therapieën werken resultaatgericht, soms ook intentie gericht.
Bij allergie eliminatie, is je doel de allergie weg te werken met een bepaalde methode.
Bij emotionele problemen kan je stressblokkades wegwerken. Soms lijkt dit voor mensen hokus pokus, toch volg ik meestal een heel concreet stappenplan en bepaalde logische methoden.
Dit resultaatgericht werken legde vaak een druk op mezelf. De druk van ‘Als jij straks buiten stapt, wil ik dat jouw probleem opgelost is…’
In zekere zin is dit erg ‘ego’ gericht.

Bij het Pansori zingen, is het uitgangspunt volledig anders. Je komt als klant met een probleem en dat probleem zetten we in het veld van alle mogelijkheden. Als therapeut beluister je aandachtig dit veld en verklank je de klanken die gezongen willen worden. 
Het genezingsproces wordt dus aan een ruimer veld toevertrouwd en als therapeut ben je de vertolker voor de klank die gezongen wil worden.
Deze visie bracht me bij nog een andere kwaliteit van aanwezig zijn en een manier van heling.

Al geruime tijd wist ik dat er vele helingsfrequenties bestaan en dat aandachtig aanwezig zijn in wat er bij iemand speelt, deze frequenties activeert. Ik merkte hoe dit heel spontaan heling en verregaande verschuivingen teweegbracht.
Bij Pansori leerde ik dit ‘aanwezig zijn’ uitgebreid kennen.

Bij deze wijze van heling, als kanalisatie van klank of andere frequenties, merk ik dat genezing plaatsvindt op terreinen die anders moeilijk bereikbaar zijn. Tevens voel ik dat hier mijn ziel echt vibreert. Dit is mijn uniek aanbod voor de mens.

Deze helingssessies kunnen ook via videobellen gebeuren.

 

Twee interessante video’s: