de genezende kracht van klank

Pansori Living Sound

Pansori Living Sound

Sound medicine, de genezende kracht van klank

Tijdens een tweejarige Pansori klank opleiding, ontdekte ik de helende werking van klank en van de menselijke stem.
Bij pijn of als we ons gekwetst voelen, sluiten we vaak delen van onszelf af uit bescherming. Dit is een normale menselijke reactie. Als er echter later geen gelegenheid komt, om onszelf terug te openen, blijven deze delen gesloten en geblokkeerd. Dit beïnvloedt de normale levensstroom en het kan ons tekenen in wie we zijn. Vaak merken we dat onze levenskracht en levenslust beperkt worden.
Bij Pansori luister je welke klanken er gezongen willen worden. Deze klanken hebben meestal een verrassend diep helende werking.
Pansori zingen wordt individueel gedaan als diep helingsinstrument. In groep wordt het vooral ervaren als een manier om diep te landen in zichzelf, thuis te komen en zichzelf op een dieper niveau terug te vinden.

Pansori Living Sound

Hoe de Pansori methode begon

Yvonne De Bruijn ontdekte bij toeval een nieuwe manier van zingen. Bij het zingen van klanken voor een vrouw met een recent hersenletsel, herstelde het brein zich – totaal onverwacht – volledig.
Wat hadden de klanken gedaan? Na herhaaldelijk merkwaardige resultaten te boeken, begon ze een zoektocht naar de helende werking van de klank.  Zo ontstond de Pansori Living Sound methode. Het is een methode die unieke en fascinerende klanken voortbrengt, die alle gebieden van het leven aanraken: fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel.

Pansori Living Sound

De klank vindt de meest directe manier om de genezing te ondersteunen

Typisch aan deze manier van zingen is dat degene die zingt, zich open stelt, luistert, en zingt wat verklankt wil worden. 
Het is een bepaalde manier van aanwezig zijn waarbij er automatisch klanken naar boven komen.
Dit zingen is echt fascinerend en de effecten overtreffen vaak de verwachtingen. 
Meer nog, door alle verwachtingen los te laten, en te vertrouwen op de klank, komen er onverwachte openingen. Blokkades en vastgelopen situaties krijgen stroming en nieuwe mogelijkheden worden bereikbaar.
De klank vindt altijd de meest directe manier om het genezingproces te ondersteunen.

Zeer mooie video van Yvonne De Bruijn

Hier vertelt ze zowel over haar diepe aanvoelen van de klank als over het ontstaan en het effect van het zingen.