Sound medicine:

Klank als medicijn!

Klank als medicijn

Helende klanken:
Meer en meer worden we ons bewust van het helende en rustgevende effect van klanken. 
Klanken, komende van klankschalen, gongs, stemvorken, etc., geven ons vaak het gevoel in een omhullend bad te zitten waar we op adem kunnen komen en relaxen.
Wist je dat ook de menselijke stem kan gebruikt worden om tot diepe ontspanning te komen en ons kan helpen los te laten wat in ons systeem vastgehouden wordt?

Pansori logo

Pansori Living Sound:  de menselijke stem als genezend instrument. 

De menselijke stem kan – net als de trillingen van een klankschaal – ons ganse wezen raken. 
Yvonne De Bruijn ontdekte bij toeval een nieuwe manier van zingen. Bij het zingen van klanken voor een vrouw met een recent hersenletsel, herstelde het brein zich volledig. Wat hadden de klanken gedaan? Na herhaaldelijke merkwaardige resultaten te boeken, begon ze een zoektocht naar de helende werking van de klank.  Zo ontstond de Pansori Living Sound methode. 

Typisch aan deze manier van zingen is dat degene die zingt, zich open stelt, luistert, en zingt wat verklankt wil worden. 
Het is een bepaalde manier van aanwezig zijn waarbij er automatisch klanken naar boven komen.
Dit zingen is echt fascinerend en de effecten overtreffen vaak de verwachtingen. 
Meer nog, door alle verwachtingen los te laten, en te vertrouwen op de klank, komen er onverwachte openingen. 
Blokkades en vastgelopen situaties krijgen stroming en nieuwe mogelijkheden worden bereikbaar.

De klank vindt altijd de meest directe manier om het genezingproces te ondersteunen.

Met welke vragen kan je terecht en hoe werkt een Pansorie sessie?

Ondertussen weten we dat je echt voor alles kan zingen: elk probleem dat je in je leven tegenkomt, van faalangst tot relatieproblemen, van hoofdpijn tot kniepijn, van diepe levensvragen tot de meest alledaagse dingen waar je tegenaan loopt. 

Waar jij mee zit, daar gaan we mee aan de slag. We verkennen eerst je probleem in een gesprek en proberen helderheid te brengen in de vraag waar je mee komt en waarvoor we gaan zingen. Het kan zijn dat we ook samen zingen of dat je zélf voelt dat je klanken wil maken. Na een eerste ronde van ‘zingen’, bespreken we wat dit voor jou gebracht heeft. Heb je bepaalde zaken gevoeld? Zijn er bepaalde gedachten of gevoelens naar boven gekomen? Heb je een onverwacht inzichten ontvangen over je probleem? 
Meestal volgt er dan een tweede keer een zangmoment. 
Het zingen kan worden aangevuld met een aanraking of lichte massage, met stemvorken om meer trilling te brengen op heel specifieke plaatsen of met andere helingsmethoden die op dat moment als juist aanvoelen.

Twee interessante video’s: